Новини

Дами канят

Галя Йотова 17 юли 2015, 13:26
Надя, 44 г. В събота сме на сватба, но мъжът ми иска на сърф, а децата отказват, както казват, да се обличат луксозно. Преди седмица бях на моминско парти, беше леко гротескно, но откъде дойде тази мода. Моята сватба беше много забавна. Имаше гости, роднини, танци, веселба, но ... младоженецът ми се напива бързо и отива да спи в колата. После булката – аз с дълга бяла рокля – сяда да кара колата към къщи. По нощите, някъде на пътя ме спира катаджия. Иска документи, които не знам в коя чанта и къде съм сложила, иска и проба за алкохол. Ама не вижда ли, че идвам от сватба? "Точно заради това" – настоява той и аз започвам да бърникам в колата, която е пълна с фритюрник, скара, тенджери, чинии, една прахосмукачка, цветя и между всичко това един прохъркващ жених. Търча с токчета, фусти и дантели около колата, отварям багажници, затварям врати и накрая на катаджията му писна. И ме пусна. На сутринта трябваше да преразкажа всичко на мъжа ми, за да имаме общи спомени, все пак.

 
Светлана, 43 г.

Трябва да измисля как да имаме публика за съвременна българска музика. Ами тя, публиката, като чуе и види нещо подобно и бяга, бяга далеч. Толкова далеч е избягала, че сега трябва да сме факири, за да я привлечем отново в концертната зала. Ох, извинявайте, казвам на глас това, което ми е в главата – става дума за съвременна симфонична, камерна и т.н. музика, но българска. Тъжно е – станала е синоним за лоша музика.   


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK