Новини

Noma тръгва на път

Марина Караконова 29 юли 2015, 12:48
Рене Реджепи

Рене Реджепи - датчанин от албански произход, главен готвач на ресторант номер 1 в света (за 2010, 2011, 2012 и 2014 г., според класацията на сп. Restaurant), заедно с целия си екип, над 60 души, от мениджърите до миячите на съдове, потегля за Австралия. Това обяви самият той на сайта на Noma. Гостуването в Сидни ще трае десет седмици, и ще започне през януари 2016.  
Това е третото пътешествие на ресторанта. През януари Noma прекара пет седмици в Токио, където бяха "дадени" 32 обяда и 32 вечери за 500 долара на човек. По време на олимпийските игри Noma гостува за десет дни на Лондон.

Копенхагенският Noma, отворен през 2003 г., беше обявен четири пъти за номер едно в класацията на 50-те най-добри ресторанти в света. Все още цените за Австралия не са обявени, но на www.noma.dk/australia ще може да се направи заявка. Менюто ще бъде изцяло съставено от местни продукти.   

Пътуването на ресторанти се очертава като тренд: само да припомнин: Хестън Блументал премести Fat Duck в Мелбърн за шест месеца, където предлажаше 14-степенно меню за 525 долара, а Грант Ашатс от Alinea има планове за гостуване на ресторанта си в Маями и Мадрид.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK