Новини

Supa Star 2 отвори на "Дондуков"

Марина Караконова 14 януари 2016, 04:22

Преди шест години Supa Star бяха първите. Те повлякоха крак, и после сякаш изведнъж всички откриха супите в купи и голите тухлени стени. Supa Star 2 трябваше да има отдавна: ясна формула, добро изпълнение.

Едва ли ще си спомните какво е имало преди на мястото, където се помещава второто заведение Supa Star. Оригиналното пространство години наред е било обезобразявано с окачени тавани, закрити наполовина прозорци, и грозна витрина – каквито впрочем са и повечето места в момента в тази част на "Дондуков". Всичко това сега е изчезнало. Сега усещането е, че влизате тържествено в средновековен хан с тухлени стени и железни полилеи.

Чак сега ще видите и прекрасния пруски свод, и красивата арка. През 1912 г. мястото се е наричало "продавница", а в по-нови времена са се изредили кръчмата "Бай Генчо", пиано бар, хазартен клуб, място за суши.

В Supa Star 2 формулата се запазва: всеки ден от шест до девет различни супи, четири сандвича, три салати, два десерта. По-конкретно: днес може да очаквате зимна супа със свинско, пилешка, турска леща, индийска с картоф и карфиол, броколи и чедар, грах, италианска доматена.

И да не забравяме: супата е сериозен тест за правещите я. Само хората с чисти сърца могат да я направят вкусна. Така поне твърди Лудвиг ван Бетовен.  

бул. "Дондуков" 17

Понеделник – събота от 10 до 21 ч., неделя – до 19 ч.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK