Галерии

"Рози в кулинарията" с Ина и Роси от Rosey’s mark

Бакхус 15 ноември 2016, 16:05
Първата винена напитка Rose Qushe.Тя е комбинация между три типични български сорта грозде и органик българска роза Дамасцена. След успешно и представяне на японския пазар, включването и във винените листи на Michelin starred ресторанти в Токио, вече може да се открие и на българския пазар. Телешкия рибай, който сготвихме беше предоставен любезно от нашия партньор foodfolie.bg Ина и Роси са сестри и са основателите на Rosey’s mark, марката посветена на храна от български рози. Ина и Роси не са професионални шеф-готвачи, но целенасочено проучват и експериментират с ядливата роза в кулинарията. За тях това е част от работата им с концепцията за "Флорална гастрономия от България", както и любимо удоволствие. Подготовка на съставките на специалния доматен чили сос с рози. Розовите листенца се почистват внимателно, за да се добавят като важна съставка към ястията. Съставките на доматения чили сос със рози. Телешкия рибай е подготвен за термичната обработка, преди дегустацията му. Телешки рибай с рози с гарнитура от печени зеленчуци и прясна рукола и специален доматен чили сос със рози. Телешки рибай с рози с гарнитура от печени зеленчуци и прясна рукола и специален доматен чили сос със рози. Велина Стефанова, представител на първата винена напитка с органик българска роза Дамасцена- Rose Qushe, презентира вината пред любопитните курсисти.Хората имаха възможност да опитат две от вината - розе и сухо червено. Сухото червеновино е произведено от уникалния, световноизвестен, характерен за региона на Тракия сорт грозде - Мавруд и органик българска роза Дамасцена, има тъмен рубинено червен цвят.Атрактивен и завършен нос, богат на зрели плодове, с нотки на роза. Тялото е плътно и еластично, богато на меки танини.Елегантна структура и комплексност, с голяма хармония между плод и рози. Има дълъг и запомнящ се завършек. Изненада за всички на кулинарния курс беше Николай Нейков - Brand Ambassador Diageo Reserve Brands в България, който дойде, специално поканен от нашия партньор Авенди , за да направи коктейл с Hennessy Fine de Coqnac и рози. Николай Нейков - Brand Ambassador Diageo Reserve Brands в България, даде възможност на една от дамите на курса да изработи под негово ръководство своя коктейл с рози и с Hennessy Fine de Coqnac. Без съмнение беше вълнуващо изживяване! Николай Нейков - Brand Ambassador Diageo Reserve Brands в България. Чийзкейк с рози и ягоди. Коктейл с Hennessy Fine de Coqnac и рози - един чудесен завършек на неделния ни курс.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK