Галерии

Рецепти за коледна украса

Текст и снимки: Милена Ненова 12 декември 2016, 11:43
1. Коледна топка от бадеми: Необходими съставки:
• стиропорена топка
• бадеми с черупка
• сатенена лента
• темперна боя по избор
• четка за рисуване
• пистолет за горещ силикон

*Ядките са купени от магазини за ядки "ROIS", а останалите материали от магазин "Слънчогед".
Увиваме лентата около топката, кръстосваме я и завързваме на възел, като оставяме достатъчна дължина от панделката, за да виси топката. Залепваме бадемите един до друг за топката с горещ силикон. Боядисваме черупките с избраната темперната боя. Правим допълнителна панделка, която завързваме в основата на лентата, на която виси топката. 2. Коледен венец от ядки, сушени чушки и канела: Необходими съставки:
• заготовка за венец от слама
• борови клонки
• канап
• лешници с черупка
• бадеми с черупка
• сушени люти чушки
• канелени пръчици
• канап
• червена сатенена лента

*Ядките са купени от магазини за ядки "ROIS". Сушени чушки от близкото пазарче, а останалите материали от магазин "Слънчогед".
Увиваме боровите клонки към венеца с помощта на канап.
Завръзваме червената лента и отпускаме достатъчно дължина, за да може да виси.
Използваме горещ силикон, с който лепим ядките, канелата и чушчиците към боровите клонки.
Правим допълнителна панделка, която завързваме в основата на лентата, на която виси венецът и готово!


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK