Топ 10 български ресторанти на читателите на "Бакхус" за 2010

Бакхус 18 февруари 2010, 17:20

Читателите на списание "Бакхус" гласуваха онлайн в продължение на 20 дни, и подадоха 2707 гласа за своите любими ресторанти. Десетте заведения, получили най-много гласове (подредени по азбучен ред) са:

Акант Руж
Бодега
Едно време
Капитан Кук
Мезон Годе
Chef's
La Terazza do Serdica
Leo's Pizza
Modus
Star Dish

Гласуването протече от 20 януари до 11 февруари 2010, и в него читателите можеха да посочат кой според тях е най-добрият ресторант в България - този, който отговаря на високи критерии за качество на храната, избор на вино и напитки, обслужване, обстановка, добро съотношение цена–качество, а и къде е най-силен факторът Х - удоволствието от преживяването да попаднеш в заведението и да се нахраниш в него, което е основната цел на добрия ресторант.

Много от ресторантите, които списание "Бакхус" включи в своята листа от 50 най-добри заведения, възприеха предизвикателството с ентусиазъм. Те канеха своите посетители да ги подкрепят, като гласуват за тях на сайта.

В резултат на това, както и на усилията на списанието да общува със своите читатели, страницата за гласуване на Ресторант на годината бе посетена над 5000 пъти, и най-активните бохеми в страната успяха да посочат своето любимо заведение.

Петима от тях бяха изтеглени, за да получат награда: бутилка уиски Чивас спечелиха Любомир Петров Вълков, Мартин Огнянов Аргиров, Елена Владимирова Велкова, Калоян Р. Пишманов и Ваня Андреева. Нека заповядат в офиса ни на ул. Иван Вазов 9, ет. 2, да звъннат на телефон 02/9376121 или пишат на [email protected].

А кой е безспорният лидер по популярност ще научите на 10 март 2010, по време на церемонията и връчването на наградите на конкурса.

"Ресторант на годината "Бакхус " - Acqua Panna & S.Pellegrino" е сред целогодишните инициативи на екипа на списание "Бакхус" за утвърждаване на гурме културата в България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK