Събития

Винено хайку: розе и суши

сп. Бакхус 10 май 2011, 00:23

Дата: 19 май 2011 /четвъртък/
Час: 19:00 – 21:30 ч.
Място: ресторант Brasserie,
пл. "Райко Даскалов" №3

По време на вечерта ще имате възможност да опитате от деликатните съчетания на розето с японската кулинарна естетика и култура. Водещият на вечерта Любомир Стоянов, сомелиер, ще разкаже за основните принципи при съчетаване на вино със суши и ще разкрие пред вас един нов свят от вкусове и аромати. Гост-готвачът на вечерта Петър Михалчев - суши и сашими мейкър, ще остави във вас незабравими кулинарни преживявания със своите авторски кулинарни предложения. Ще бъдат организирани и дегустационни игри, победителят, в които ще си тръгне с подарък бутилка вино.

ПРОГРАМА-МЕНЮ:

ТОФУ ДЕНГАКУ /печено тофу в мисо паста/
Chanson Classique – Pinot Noir, Домейн Бойар

ГЬОЗА /тестени джобчета с месо и сос/
Rose d’Anjou, Лоара, Франция

КАТСУ НО ТАТАКИ /домашно пушен паламуд на слама с понзу сос/
Chanson Cabaret – Caladoc, Домейн Бойар

УРАМАКИ /суши с авокадо, крак от снежен рак, краставица и тобико хайвер/
Chiarello Bardolino Classico, Corte Olivi, Италия

ХОРЕНСО МАКИ /суши със спаначена хартия, спанак и къри сос/
Chanson Modernes Marselan, Домейн Бойар

МАЧА РОЛ /руло от зелен чай, анко марципан и сладолед
Merlot Rose, G7, Loncomilla Valley, Чили

Уиски Yamazaki

Такса участие: 85 лв. с ДДС, която може да платите и онлайн

Заявилите участие до 15 май 2011 ползват 15 % отстъпка!

Срок за резервация: 17 май 2011

За повече информация и записвания:
тел.: 02/ 46 15 387 и 0899977274
е-mail: [email protected]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK