Списание

"Интелигентните" барици ще казват кога да се бутилира виното

"Бакхус" 20 април 2009, 18:17

Последното нововъведение допълва предишни такива, като например способността на бариците да подсилват определени аромати или характеристики по избор - червен плод, подправки, тютюн, свежест и дори нивата на танин.

Изобретението има много противници сред професионалистите. През миналата година проф. Денис Дубурдьо от Университета в Бордо заяви пред Decanter, че "не е особено интелигентно да твърдиш, че една бъчва е интелигентна".

Основното възражение срещу бариците е, че подобни технологии няма как да се направят да отчитат спецификата на почвите, климата, или реколтите.

В момента стотина "интелигентни" бъчви се изпробват в Аржентина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK