➼ Български "сладолед" - пълнени сурови чушки с опции от различни пълнежи и топинги, направени с фермерски продукти: * Мус от краве сирене с печени червени чушки * Мус от козе сирене с люти чушки и сминдух * Мус от овче сирене с конкасе домат и босилек * Мус от пушено овче сирене с пресен риган
Топинги: * Печени био орехи * Хрупкав Еленски бут * Хрупкав лук
➼ Баници, с ръчно точени кори: * Баница с дърпано свинско от Източнобалканска свиня и карамелизирано зеле с пушен пипер * Баница с лимец, патладжан, тиквички, лук и домати * Сладка баница с тиква, ябълки, стафиди в орехов ликьор и ядки Комбинирай с: Манастирско кисело мляко Домашна боза Айрян със самардала
➼ Шопска салата с шарени домати и фермерски зеленчуци в лодка от краставица
➼ Сладко-солени карамелизирани био бадеми и орехи с чили във фунийка
➼ Мини кебапчета от пасищно агнешко и свинско месо от Природен парк "Персина": * Агнешко и свинско месо с люти чушки * Агнешки кебапчета със сушени плодове * Агнешко и свинско месо с подправки
Комбинирани гарнитури: * Мариновани домашни лукчета * Пукани люти чушки, собствено производство * Доматена салца * Сос от кисело мляко и билки * Картофено пюре
➼ Промоционални комбинации: Мини кебапчета с картофено пюре (за деца) Мини кебачета с шопска салата
Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.Багри е сезонен семеен ресторант, роден от необходимостта от качествена храна, отгледана от малки производители и в подходящ момент на годината. Ресторантът подбира биологично чисти и локални продукти от фермери от цялата страна, които имат специално отношение към отглеждането на храната, и се стараят да покажат на клиентите си пътя ѝ "от семка до чиния". Тези уникални продукти, Багри превръщат в ястия, "хранещи не само тялото, но и душата", разказвaт собствениците.
Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.В Багри вярват, че качествата на сезонната продукция правят храната освен вкусна и здравословна. Това е едно от малкото места, където можете да откриете под един покрив кафяв ориз от Тракия, дребен нахут, стар сорт от Ивайловград, както и автентични видове фасул като попския, добруджански, смилянски и кози боб. Те се стремят да опазват автохтонни породи, антични сортове и видове, като им дават уникален кулинарен облик и допринасят за отглеждането им. Отскоро е готова и собствената им ферма в района на град Белене.
Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.Ферментациите са нещо, което в Багри разработват усилено. За ресторанта естествено съхранение на плодове и зеленчуци извън сезона е задължително. Бактериите, които възникват в процеса, са полезни и за здравето. Това е начин да си набавим необходимите за организма пробиотици и то по натурален път.
Всичко за Бакхус StrEAT Fest вижте тук.През тенденциите за локална, здравословна и пълноценна храна, до самото й приготвяне, Багри следват идеологията на Slow Food движението. Те са първият и все още единствен Slow Food ресторант в България, като това им помага да подкрепят и изграждат устойчиви хранителни модели и да опазват изчезващите занаятчийски продукти и традиции на минало на България. От Нафпавока, изваян в суровия пирински климат до златните цветове на куткуса от с. Брезница.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK