Събития

Седмица на Есенната кухня на сп. Бакхус, 13–19 oктомври 2014

сп.Бакхус 30 септември 2014, 11:18

На нашата планета сезоните идват и си отиват благодарение на това, че Земята е леко килната спрямо оста си на въртене. Едни 23,5 градуса наклон осигуряват по нашите ширини четири сезона, а на други места три или поне два.
Същото е и с храната. Трябва малко да изместим центъра на тежестта, леко да наклоним строгата вертикална позиция на униформеното хранене, защото в противен случай целогодишно ще ядем ПКС, шопска салата и скара. Добрата кухня е разнообразна и сезонна. Затова решихме този път Седмицата на ресторантите на "Бакхус" да бъде на тема есен.
Осем ресторанта от София и един от Банско приеха да дефилират от 13 до 19 октомври под знамето на есенните продукти. За статистиката: два от тях са съвсем близо до НДК, два са панорамни, два се намират на "Витошка", два носят италианско име, а други два са с френско. Но да оставим фактите. В следващите редове (или страници?) можете да се запознаете с менютата (от 35 до 40 лв.), които тези заведения съставиха. В тях има много орехи, кестени, гъби, круши и тикви във всякаква форма и състояние на духа – запечени, поширани, пюрирани и т.н. Потопете се в кехлибарената палитра на есенните продукти и празнувайте с "Бакхус" Седмицата на есенното вкусноденствие. Наздраве!
ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!!!

Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме.
ВИНЕНИЯТ ЛИСТ към менютата е изготвен и предоставен от Едоардо Миролио:
Траминер ЕМ
Каберне Фран ЕМ

Гостите на седмицата през октомври, посветена на търсенето на есенния вкус, ще имат възможност да опитат:
КОНЯК
Hennessy Fine de Cognac
УЗО Adolo

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK