Събития

Седмица на локалната кухня - 28.03 - 03.04

Тихомир Априлов 18 март 2016, 15:32

Мисли глобално, яж локално

автор: Тихомир Априлов
фотография: Драгомир Ушев

Този път решихме да направим кулинарен прочит на мотото "Мисли глобално, действай локално". Глобални рецепти, но с локални продукти. Пресни, родни и, както се казва в света на виното – с деклариран географски произход. В дните от 28 март до 3 април ще можем да опитаме черно прасе от Странджа ("Ресторант 106"); пресни яйца от село Бистрица, патешко от Брезово и крем брюле с лавандула от Карлово (L'instant); свинско месо от ферма край Харманли, приготвено по нашумялата напоследък технология су-вид ("Таланти"); пиринска пъстърва в домашно приготвена марината и свински котлет на тиган с пиринска мащерка (Come Prima); агнешко от Берковица, крем карамел с коприва от старопланинското село Огоя и торта с ошав, в която има Троянска сливова ракия ("Преди 10").

Нещо като обиколка на Стоте национални туристически обекта, но не за събиране на печати, а за колекциониране на вкусове, които да помним дълго. Избраните ресторанти са в София, Русе и Банско и ви очакват.

ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!
Цена на менютата - до 49 лв.

Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
ВИНАТА са предоставени от Анжелус Естейт:
Angelus Estate 2013
Chardonnay and Angel Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon 2013

Дижестивът е предоставен от Авенди ООД:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK