Ако сте в Париж, и внезапно ви се прияде месо, което да си сготвите сами, проблемът е решен. Още по-важно - по всяко време на денонощието. Първият автомат за месо във френската столица е инсталиран пред месарница в бохемския 11 район. Това е петият месомат за страната.
"Автоматът предлага различни наши продукти, които приготвяме и вакуумираме сами", казва за The Telegraph Флоранс Пузол, собственик на баската месарница L’Ami Txulette. "Искахме да предложим улеснение за клиентите си, когато магазинът е затворен."
Два свински котлета струват 5 евро. Пазаруването става с пари в брой или кредитна карта. Предлагат се още телешко карпачо, пилета, яйца.
Автоматът се вписва в тенденцията за неограничен достъп (денонощно, и през уикенда) до максимално пресни продукти.
Първият хранителен автомат в Париж се появява през 2011 г. и е за багети. Бизнесът се оказва успешен, и след него се появяват стотици подобни в цялата страна.
Ето и две гледни точки към идеята: едната е на 26-годишен мъж, който казва, че в началото му се е сторило странно. Но след това си дал сметка, че вероятно може да се окаже много полезна, ако си работил до късно, и си мечтаеш за един хубав стек, като се върнеш вкъщи. Пенсионерка не е съгласна: "Къде е личният контакт с продавача, и какво ще стане, ако хладилната система се развали?"