С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Перу на вкус: кухнята като социално оръжие"

Бакхус
02 Април 2014, 12:23
Share Tweet Pin it Share

"В Перу момчетата не си мечтаят да станат футболисти, мечтаят си да станат готвачи", казва Феран Адриа - един от най-известните готвачи раждани някога. Благодарение на своя прочут перуански колега Гастон Акурио, Адриа открива кулинарните чудеса на страната, в която днес има 80 000 млади хора, учещи за готвачи и в която кухнята е мощен двигател за икономически и социален подем.

Влиянието на Феран Адриа се простира далеч отвъд света на авангардната кухня и той е обявен от списание Times за една от 100-те най-влиятелни личности на планетата. Ресторантът му El Bulli, с три звезди от "Мишлен", преди да затвори врати беше най-добър в света за 2002, 2006, 2007, 2008 и 2009, според най-престижната глобална класация, The World’s 50 Best Restaurants.

Гастон Акурио е прочут шеф-готвач, писател, предприемач и е от първите хора дали тласък и световно признание на перуанската кулинарно изкуство. Носител е на много световни награди - затова, че дава начало на една революция в кухнята на андинската страна, която я изстрелва начело на всички световни класации за 2013, а също и като защитник на биоразнообразието, не само в страната си, а и в цяла Латинска Америка.

Феран Адриа и Гастон Акурио предприемат пътешествие из пазарите и кухните на Перу, из земеделските и рибарските райони, по крайбрежието, в планините и в Амазония – всички тези места, съкровищница на световното биоразнообразие, се превръщат в герои на кулинарно-пътешественическия документален филм, в който двама от най-влиятелните хора в кулинарния свят търсят корените на великолепната перуанска кухня и нейния потенциал да променя съдби.

70-минутния документален филм "Перу на вкус: кухнята като социално оръжие" може да гледате у нас само на форума WiFo на 12 април 2014 г. в Sopharma Business Tower.

По време на форума ще може да опитате и храната на единствения перуански ресторант у нас "Ломо", представена от шеф-готвача Карлос Портен.

Купете билети от  www.vintageclub.bg

Share Tweet Pin it Share

Подобни теми

2 Коментара
  • Profile preview
    Γαλλα
    21, 08, 03 Април 2014, 21:08

    Оффф...и аз...на зърнена...ям, квото зърна...:)

    Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    Нефертити
    21, 07, 03 Април 2014, 21:07

    Е, стига с тази кухня, че съм на диета...

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »