Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Извитият кравай на Средновековието, сиропено-сладката диря на османските столетия, виенският привкус на следосвободителните години, металните тави с тригуни на соца.... Последните години обаче сякаш все още чакат своя характерен десерт
Университетът на Slow Food в Поленцо оформя нова гилдия – от "декатлонисти" в науката за яденето и храната
"Черешката на тортата" осъществи мечтата на феновете да седнат на масата на своя идол. Ако не буквално, поне виртуално
България може да не е на три морета, но поне столицата й има достъп до рибите в тях
Четири града през четири часа: няколко столици в открития, рецепти и песни
Кои са най-ярките герои на съвременните гурме фантазии и ресторантьорски бизнес и кое ги прави такива
Как тенденциите в световната гастрономия започнаха не просто да присъстват в пейзажа на съвременните вкусове, но и активно да го променят
"Сега тук ще се бъркат палачинки. Сега тук ще се пекат милинки. Сега тук ще се правят курабийки – каза Пипи. Тя взе три яйца и ги подхвърли високо нагоре. Едното падна върху главата й и се счупи, а жълтъкът потече по лицето й. Другите обаче улови ловко в една тенджера." Ако някои може да се чувстват отвратени от този ексцентричен метод на готвене, за Томи и Аника палачинките на Пипи са най-вкусното нещо на света. За тях, и за милиони читатели.
ПРИЛОЖЕНИЕ: В гранясал вид, смесено със серт тютюн или лют пипер, е добро за изтребване на дървеници. Превряло с трендафилови листове е твърде добро за косите на момичетата. Добра грижа за овцете – ефикасно средство да им лъщи руното. С него могат да бъдат приготвени много и отлични ястия.
Петима италиански готвачи в София от всички краища на Апенините илюстрират невъобразимото разнообразие на своята кухня
Food Film Festival в Амстердам показа кулинарните филми като отделен жанр, изненадващ с качество, разнообразие и въздействие върху общественото мнение
На ресторант с дозиметричен кръг в ръка
Без месо в София, Пловдив и Варна: девет явни и по-тайни места за по-добрите сред нас
Когато хората с бели шапки срещнат хората с черни, в кухните се появяват предмети като Крикотув, ЕмулсияНагревател, чиния с електроди и преса за храна с мощност от 6000 бара
Режисьорът Дейвид Гелб разказва за тайните на 85-годишния японски готвач, чийто ресторант – с девет места и използващ тоалетната на токийското метро, получи три звезди от пътеводителя "Мишлен". Документалният филм "Джиро сънува суши" беше представен през февруари на Берлинале
Най-добрият бутик за сирена на Европа - Michel van Tricht&Zoon в Антверпен, е сочна илюстрация за чудното преобразяване на белгийските млечни продукти
Между 3000 малки мандри преди 1944 г. до няколко бутикови производители днес, производството на сирене в България е мизерно като за страна с амбиции. Все пак надежда има. Особено ако законите престанат да пречат
"O/W + G _____> (O + G)/W е формулата, с която може да се опише процесът на разбиване на сметаната, чрез който се получава бита сметана", се казва в една публикация на британското Кралско химическо общество. "Концепции 2011" в София демонстрира защо има смисъл да се мисли по този начин за храната
Няколко идеи как да ядете "регионално" в Белгия, където всеки туристически план безславно се дави в порой кулинарни находки