С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Ресторант и бар Нептун – Мястото в Бургас

Ресторант Нептун
10 Април 2018, 00:00
Share Tweet Pin it Share

Ресторант Нептун няма точен адрес, но почти няма бургазлия или турист, който да не знае как да стигне до модерно реставрираната сграда. Ресторантът се намира на морския бряг, където посреща и изгрева и залеза от далечната 1948 г.. Романтично е и както се казва "Животът е по-добър на морето". Малко са ресторантите с такъв изглед, точно на бреговата линия, с опияняваща гледка към прекрасната морска шир, която е особено впечатляваща рано сутрин с чаша кафе или късен следобед с чаша вино.

Неповторимата атмосфера, средиземноморска, европейска и автентична кухня, перфектно обслужване и селекция от вина – това са само част от нещата, които може да очаквате. Шеф-готвач Катя Кондева Ви кани на една кулинарна разходка. Тя е изключителен професионалист и е един от главните двигатели за успеха на ресторант Нептун. Стилът й на готвене се отличава с изумителна прецизност към всеки детайл и с любов към натуралните продукти. Страстта към готвенето и екипната работа са водещите лайтмотиви в работата й. Откриваме шеф Кондева и нейният екип сред ароматите в кухнята, подготвяйки се за голямо мероприятие.

  • снимка: Ресторант Нептун



- Разкажете ни за екипа, който стои зад Вас?
- Наясно съм, че един кораб без капитан и екипаж ще потъне. Аз и екипът зад гърба ми работим заедно от дълги години, поддържаме общ стандарт на работа, като всички са изключителни професионалисти, следвайки моите завишени критерии за работа.

- Каква е Вашата философия за готвенето?
- Готвенето за мен е страст и любов, ако я няма силната емоция и чувство, ние няма как да заредим храната с положителната енергия. Само талант за готвене не е достатъчен, нужна е самодисциплина и труд.

- Разбрах че сте почитател на истинският, натурален продукт? Разкажете ни от къде се снабдявате с необходимите продукти?
- Менюто, което предлагаме в ресторант Нептун е съобразено със сезона. Достъпът до автентични продукти е труден, но ние успяваме да се снабдим с пресни такива и всяко наше седмично меню е съобразено с това. Обичам домашно приготвени храни, приготвяме домашен хляб.

  • снимка: Ресторант Нептун



- Шеф Кондева какво е общото за Вас между ресторант Нептун, морето и вкусната храна?
- Винаги когато застана на брега на морето виждам безкрайната шир. Морето ме вдъхновява и зарежда, ние сме щастливци, че работим точно на морския бряг. Всичко хубаво е там – ресторант Нептун, вкусната храна, аз и моят екип. Родена съм в София, но заставам зад думите на Хемингуей "Всичко, което е далече от морето, е провинция."

Share Tweet Pin it Share

Реклама »