С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Храна

  • ОТ БРОЯ: Модерното кулинарно огледало на една древна култура

    Съдържание от JAZU by Hamachi-ni
    снимки: Георги Торнев 20 Декември 2021, 12:03

    Разходка до Япония в джаз атмосферата на ресторант JAZU

    Share Tweet Pin it Share
  • Джак Ма и какаовото зърно

    Бакхус
    снимки: Unsplash 19 Декември 2021, 12:26

    Китай набира сила и бележи успех в поредната индустрия

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: важните международни конкурси

    Анна Петкова
    09 Декември 2021, 12:44

    Как се оценяват бутилките маслиново масло и какво отличава различните награди

    Share Tweet Pin it Share
  • Любима и въглехидратна

    София Павлова
    снимки: Louis Hansel,Unsplash 06 Декември 2021, 12:27

    Никулден е, но ние говорим за пица

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: фактори на майсторството

    Анна Петкова
    09 Ноември 2021, 11:32

    Факторите и детайлите, свързани с направата на отлично маслиново масло

    Share Tweet Pin it Share
  • Пако Ронсеро: един шеф-готвач между Michelin и Iron Man

    Ивайло Харалампиев, Мадрид Снимки: архив на Пако Ронсеро
    04 Ноември 2021, 09:13

    Говори създателят на Sublimotion, смятан за "най-скъпия ресторант в света", който сега е на гастрол в Дубай

    Share Tweet Pin it Share
  • Отиде си създателят на тирамисуто

    Бакхус
    снимки: Victoria Aleksandrova, Unsplash 03 Ноември 2021, 11:50

    Няколко думи за любимия десерт, дело на ресторантьора Адо Кампеол

    Share Tweet Pin it Share
  • Най-голямата френска вечеря в света започва

    Бакхус
    снимки: L. de Serres / ADT Touraine 11 Октомври 2021, 11:34

    От 14-22 октомври ресторанти из България предлагат специално разработено меню за "Вкусът на Франция"

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: вкусовете, ароматите и органолептиката

    Анна Петкова
    08 Септември 2021, 21:05

    В extra virgin летливите съединения надхвърлят 100 на брой, а и да не забравяме, че генетично записаните сортове маслини са над 1200!

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: На първа среща с българския морков

    Александър Кюркиев
    30 Август 2021, 16:47

    Интересното е, че морковът е възлют. Още по-интересното е, че не е морков

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: А съседите какво ще (по)кажат?

    София Павлова
    снимки: Shutterstock 23 Август 2021, 11:56

    Кулинарни блогъри от Балканите, от които да научим туй-онуй

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: средиземноморската диета

    Анна Петкова
    снимки: Brooke Lark, Unsplash 03 Август 2021, 13:17

    От 2010 г. тя е част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, а има много допирни точки до традиционната ни българска кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • Отглеждането на традиция с грижа

    МЕТРО България
    снимки: Марио Шуманов 02 Август 2021, 10:35

    Пътят на българския домат - от създаването на сортове до приготвянето на традиционни български ястия с модерен прочит

    Share Tweet Pin it Share
  • Забрав/нената кулинария на България, част III: вегетарианското движение

    Рубен Лазарев
    23 Юли 2021, 10:38

    Градът преди, по време на и след войната. Хартиените спомени на едно неосъществено минало

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Балконска ботаника

    @inka_v_gradinka
    20 Юли 2021, 12:56

    Уроците от писателката, хванала лопата вместо перо

    Share Tweet Pin it Share
  • Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Хърватия

    София Павлова
    снимки: Jonathan Borba, Pexels 12 Юли 2021, 14:00

    Вдъхновени от тематиката на летния брой на Бакхус ви разхождаме из балканските ресторанти, носители на звезда Michelin

    Share Tweet Pin it Share
  • Забрав/нената кулинария на България, част II: домът

    Рубен Лазарев
    06 Юли 2021, 18:28

    Храната преди, по време на и след войната. Хартиените спомени на едно неосъществено минало

    Share Tweet Pin it Share
  • Забрав/нената кулинария на България, част I: месото

    Рубен Лазарев
    02 Юли 2021, 12:46

    Градът преди, по време на и след войната. Хартиените спомени на едно неосъществено минало

    Share Tweet Pin it Share
  • FoodObox: втори живот за храната

    София Павлова
    29 Юни 2021, 16:29

    По-малко разхищение, по-ниска цена за потребителя - това е идеята на първото по рода си у нас мобилното приложение

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: храненето на децата

    Анна Петкова
    22 Юни 2021, 15:41

    Защо маслиновото масло е по-добрият избор за храна на малките и какво трябва да знаем за него

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »