С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Места

Хостел Deluxe

Албена Шкодрова
14 Ноември 2013, 14:06
Share Tweet Pin it Share

The Student Hote

l  обаче е съвсем различно преживяване. Разположението му е идеално - много близо и до университета, и до центъра, според нея той предлага несравним с обичайните студентски общежития лукс. «Всичко е ново, всичко е чисто. Хората са много мили на рецепцията. Винаги, ако имаш някакъв проблем, ти помагат. Струва ми се много добре организирано." Едно от големите предимства са осигуряваните хотелски по същество услуги - поддръжката на всичко, което би могло да се повреди, възможността да поискаш седмично почистване на стаята срещу минималната по тукашните стандарти сума от 9-10 евро на седмица, и дори пакетните предложения да се храниш в The Kitchen - ресторанта на хотела, който е нещо като гурме столова. В него, от една страна, човек трябва да си отнесе сам мръсните прибори до миалнята, както би направил в ИКЕА, но от друга, портокаловият сок е фреш, сандвичът е с пресен, хрупкав отвън ароматен хляб, и ей така, рутинно и без предупреждение може да е овкусен със зехтин с трюфели. Ако си купи тукашния аналог на купони - стойността на няколко хранения наведнъж, човек може да яде чудесни, богати ястия за около 7-9 евро - нещо, което е абсолютно изключено да стане в ресторантите из града. В Амстердам заявката звучи също сериозно - екипът в кухнята на тамошния The Kitchen е същият от известната градска De Stadskantinе, едно от изключително популярните сред познавачите места в града.

Екстрите, които ползват гостите на хотела - студенти или флашпакъри, са дълъг списък. Велосипеди за из града (влизат в цената за всички наематели за период, по-дълъг от месец, и са проектирани и създадени от ценената от холандците амстердамска фирма VAN MOOF), достъп до пералня, сушилня, копирна машина - срещу малко допълнително заплащане, също - фитнес, салон за настолни игри, дори езикови курсове и индивидуални тренировки. Безжичен интернет. Също - готови за закупуване пълни комплекти чаршафи и пособия за готвене и хранене. "Цените, разбира се, са малко по-високи, отколкото ако човек си ги купи тези неща в магазина, но ти спестяват търсенето и носенето".

Студентският наем на стаите (595 евро), всеки четири от които споделят обща кухня, е по-висок от този в други общежития, но по-евтин от всяка алтернатива, осигуряваща подобен лукс. Диляна Чоролеева например казва, че сходни с нейното студио (850 eвро на месец) апартаменти в града започват от 1000 евро, без да включват разходите за ток, вода и отопление, които тук влизат в цената. Флашпакърите пък плащат суми от 60 евро на нощ за самостоятелна стая - също наем, поне с 20% по-нисък в сравнение с обичайните цени на хотелите в Ротердам.

Новаторската концепция спечели през 2012 годишната награда на Venuez. Но още по-важно - тя очевидно осигурява препълнени хотели.

Едно особено условие на хотелската верига е, че тя подписва договори за наем, не по-продължителни от 10 месеца. Без право на подновяване. Това е, защото идеята на The Student Hotel e да обслужва хората, които току-що пристигат в града, да предлага онези неща, което един пришълец има доста главоболия да си осигури незабавно сам - от информация до поддръжка. Това е периодът, от който той има нужда да свикне с града, да се почувства в свои води и да стъпи на крака. "Ние сме трамплин за млади хора, които пристигат в един университетски град. Повечето програми са по 10 месеца. Ако искат да останат по-дълго, могат да използват времето си да опознаят града и да си намерят приятно място за след това", казва Франк Уфен, маркетинг мениджър на The Student Hotel.

МакГрегър определят хотелите си като "хармоничен, модерен хибрид" - онова, от което един студент от XXI век с вкус към дизайна има нужда. 

"Но защо само студентите да се забавляват", пита мениджмънтът на хотела. Смесицата от култури в тази млада международна тълпа е идеална среда за общителните и любознателни флашпакъри, решават собствениците и така 10% от стаите в Ротердам и Амстердам остават отделени за тях. Те са добре дошли и на всякакви текущи събития на The Student Hotel - от летни барбекюта и танци до прожекции на филми.

"Искаме да облекчим гостите си, да ги освободим от грижи. Така че да могат да вършат толкова много или толкова малко, колкото им се иска, и да срещат колкото поискат хора", казва основателят Чарли МакГрегър. Той описва The Student Hotel като нещо между "бутиков хотел и студентска спалня" - място, където хората могат да идват и да влизат и да излизат, да идват и да си отиват, когато решат. Е, почти. И стига да има свободни стаи. Нещо, което с нарастването на стандарта сред европейските студенти и подобряването на вкуса на младите пътешественици явно става все по-голяма рядкост.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    ariella
    16, 43, 16 Май 2015, 16:43

    Прекрасно

    Ari

    !
  • Profile preview
    Нефертити
    22, 55, 14 Ноември 2013, 22:55

    Изглежда много приятно.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »