С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Франция обяви драстичен спад в продажбите си на вино и шампанско

Бакхус
28 Май 2009, 17:05
Share Tweet Pin it Share

Френските домакинства са изпили с десет процента по-малко вино в сравнение с 2007 г., а износът на френски вина е спаднал с 15 процента през първите четири месеца на 2009 според данни на Министерството на земеделието във Франция.

Арно Крет от Шато Листран в Бордо споделя пред агенцията, че е песимистично настроен за бъдещето на френските винопроизводители заради новите, евтини и качествени вина от цял свят, завладели световните пазари:
"Винаги давам примера с доматите. Тези, които си купувате в супермаркетите, просто не стават за ядене, и все пак хората не спират да ги купуват!"

Според много експерти този факт се дължи на кризата, но за други става дума за фундаментална културна промяна в живота на французите:

"В миналото пиехме десет пъти повече алкохол", обяснява Жак Делпиру, който заедно със съпругата си държи брасерия в Париж от 1968 г. "Баровете бяха пълни с хора от сутрин до вечер. Днес ги няма обилно поетите с вино обеди, нито бутилката Бордо при свечеряване, проблемът е в отмирането на традициите."

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Голяма конкуренция на Калифорния, Австралия и Южна Африка!

    http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ

    !
  • Anonymous
    Све
    16, 17, 15 Октомври 2009, 16:17

    Да с удоволствие бутилка вино на вечеря, ама с тези цени ... не може на едро нормална бутилка да струва 7-15лв, а в заведенията 30-50лв.Да не говорим изобщо за по скъпите вина ... как да си я поръчам в заведение. За чаша вино изобщо да не говорим, там надценката е невероятна

    !

Реклама »