С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Чилийската Cono Sur е обявена за "Най-зелена изба на годината"

Бакхус
16 Март 2011, 19:41
Share Tweet Pin it Share

Чилийските винарни получиха поредното си международно признание - този път, в екологичната сфера. Те се оказаха сред номинираните, победителите и дори спонсорите на част от ежегодните "Зелени награди", присъждани от престижното британско сп. The Drinks Business. Отличията, която тази година бяха раздадени на 7 март в Лондон, целят да поощряват екологични практики в алкохолния сектор.

Сред победителите беше чилийската винарна "Коно Сур", която беше обявена за "Най-зелена изба за 2010". "Коно Сур", която освен с органичните си вина, е известна и с екологичната си загриженост, днес е първата изба в Южна Америка и едва третата в света, която измерва и компенсира въглеродните си емисии.

Избата Emiliana Organic Vineyards пък получи награда за "Най-добро еко-начинание", и освен това стана спонсор на отличието "Най-зелена личност на годината", което отиде при Ваня Кълен от австралийската биодинамична изба Cullen Wines.

Останалите компании и винарни, отличени със "Зелени награди", включваха британската верига Sainsbury’s, която спечели титлата "Най-зелен търговец на годината", както и легендарния испански винар Мигел Торес, който получи приз за цялостен принос. 

Share Tweet Pin it Share

Реклама »