С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Насекоми - в тристепенно меню

Бакхус
23 Август 2011, 15:08
Share Tweet Pin it Share

Те са лесни за отглеждане, питателни и дори вкусни, според някои. За много хора по света са ежедневна храна. За други обаче са нещо немислимо в чинията - самата им поява там обикновено води до скандал в ресторанта. С една дума, кулинарните възгледи за насекомите винаги са били крайно противоречиви.

Лондонският природонаучен музей е решил да разсее някои от предразсъдъците, свързани с насекомоядството, с помощта на специална дегустационна вечеря. На 26 август от 19ч в музея ще бъде сервирано тристепенно меню, в което ще участват седем вида насекоми, включително в ларвен стадий. Всички те ще бъдат добре приготвени (на сайта на музея се подчертава, че живи насекоми няма да бъдат сервирани), но ястията не са предназначени за наяждане. По време на дегустацията трима ентомолози ще обяснят икономичеките и здравословни предимствата от включването на насекомите в ежедневния хранителен рацион.

Кувертите за вечерята са на цена от 20 паунда.

  • снимка: СС

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Meister Eckhart
    22, 10, 30 Август 2011, 22:10


    Напротив,може, стига да знаеш къде.Има ресторанти в Лондон ,където може да хапнеш фиш и чипс за 7 паунда

    the devil is in the data

    !
  • Profile preview
    masticka
    21, 17, 29 Август 2011, 21:17

    за 20 пануда в британската столица вярно не може да се наяде човек - що пък да не пробва малко насекоми

    !

Реклама »