С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Винен спектакъл в стил ар деко и романтиката на Пловдив

Съдържание от ATLAS House Luxury Suites
24 Април 2024, 15:51
Share Tweet Pin it Share

365 български вина - по едно за всеки ден от годината, от над 110 винарски изби от всички краища на България. Тази невероятна селекция може да се намери в новата "винена съкровищница" в Пловдив. Откритата през октомври миналата година енотека на ресторант "Атлас" - Cork & Fork Winery, е едно от най-интересните места, предлагащи "напитката на боговете", което несъмнено ще привлича все повече български и чуждестранни туристи.



"Виненото бижу" на Пловдив е част от комплекса ATLAS House Luxury Suites, който посреща с
неподражаем стил и класа,

съживявайки епохата на ар деко, изтънчения и чувствен стил от началото на миналия век. 100-годишната сграда, в която се намират луксозни стаи и студия за гости, класически ресторант и градина, е емблематична за града, красив образец за архитектурата ар деко, обявена за паметник на културата.

Туристите не могат да я пропуснат и заради ключовата й позиция - в сърцето на прочутата главна пешеходна улица на Пловдив.



Ресторантът "Атлас" повежда гостите си на истинско кулинарно пътешествие на вкусове - както из традиционната българска кухня, представена по модерен начин, така и в международната гастрономия. А дългият английски бар е събрал над 100 вида уиски, джин, водка и много други висококачествени алкохолни напитки.

Винените турове

и специални дегустации, които се провеждат в ресторанта и неговата енотека, вече са превърнали заведението в любимо място за туроператори, организирани групи и туристи от страната и чужбина.

Тук всеки може да направи най-добрия избор на вино от петте винени региона на България, представени с най-характерните им сортове, и да почувства богатството на българското вино. Със специално място, на отделен стелаж, са местните сортове, както и био вината.

Селекцията е изготвена от водещи енолози в България - Гергана Тодорова и Красимира Кодукова, а главен сомелиер на енотека Cork & Fork е Таньо Танев.

Безспорната атракция за туристите са индивидуалните и груповите дегустации на вино, както и тематичните винени вечери. Те са цяло преживяване - спектакъл, който не е за пропускане. Една от най-интересните е дегустацията на вино и шоколад.



При нея към всяко вино се предлага различен, според характера му, шоколад. За "потапянето" в тази комбинация помага и класическата музика, която звучи, също различна за всяко вино. А за най-пълно удоволствие на сетивата в момента, в който гостите отпиват от чашите, осветлението угасва.

Дегустациите се предлагат в пакети с цени от 15, 25 и 40 лв. на човек в зависимост от класовете вино.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, дегустация, енотека

Реклама »