С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Вкусната география на издателство "Точица"

Бакхус
12 Ноември 2013, 14:46
Share Tweet Pin it Share

"Вкусна география" е новата книга на издателство "Точица", която иска да представи районите на България по начин, различен от този в учебника.

"Книгата е по идея на Десислава Димитрова, доцент по ботаника от БАН и двигател на българската секция на СлоуФуд - разказва издателката и съавтор на книгата Зорница Христова. - Преди няколко месеца ни предложи да направим книга, която да разказва за различните части на България през автентичните храни. Нейна беше и идеята да отидем навсякъде лично, заедно с децата, да преживеем наистина местата и приключенията покрай тях, и после да опишем видяното. Децата - Дара Варадинова и Анна Бодакова - измислиха структурата на сюжета: двама братовчеди - разбойници обикалят с баба си и колата й из страната. Искахме да разкажем за различните места това, което ни е интересно, и без "Добруджа е житницата на България" и други такива клишета."

Илюстратор е Аля Маркова. Очаквайте "Вкусна география" на книжния пазар в края на ноември от издателство "Точица".

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    izabell
    18, 15, 12 Ноември 2013, 18:15

    Е малко прилича на италианския филм за Жулиета.Сега остава да се включат и поход за автентични напитки,вина и други подобни:)

    ! Оценка
    -3    +1

Реклама »