С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Скъпа, подай ми маслото

Бакхус
22 Януари 2014, 16:24
Share Tweet Pin it Share

На много места по света правят ледени или пясъчни скулптури.

Щатите от Средния Запад на Америка, известни и като царевичния пояс, са взели присърце знаменитата реплика на Марлон Брандо от "Последно танго в Париж" и правят от масло скулптури, които участват в оспорвани състезания.

Колко страст може да се вложи в тази форма на изява личи от филма "Масло" на режисьора Джим Фийлд, където Дженифър Гарднър изпълнява ролята на съпругата на Елвиса на маслото.

Към славните страници от историята на маслените скулптури принадлежи Дъфи Лайън. Четири десетилетия тя е била короновата Кралица на кравата от масло - емблема на животновъдния пазар на Айова, прочут и в съседните щати.

Лайън, която почина миналата година на 81, беше национална знаменитост, участвала в телевизионни предавания и шоута. Сред по-известните й произведения са маслени версии на "Тайната вечеря" на Леонардо и "Пиета на Миеланджело, както и фигури на Елвис Пресли и Джон Уейн.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    BarBQ
    16, 47, 22 Януари 2014, 16:47

    Какво прахосничесво.

    ! Оценка
        +1

Реклама »