С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Подаръкът на диетолога

Бакхус
13 Февруари 2014, 15:11
Share Tweet Pin it Share

"Мъжете предпочитат закръглените" не лансира хранителни диети, а отправя предупреждение и апел срещу вталяването на всяка цена. Според д-р Дюкан закръглените и меки форми са белег на истинска женственост и оръжие, с което жените векове наред съблазняват мъжкия пол, докато екстравагантната идея за слабостта е рожба на хомосексуалната и елитарно артистична атмосфера на средите във висшата мода. Проследявайки трудове и изследвания от различни сфери – от историята на изкуството до антропологията, – легендарният лекар заема страната на мъдрата природа, проповядвайки една нова естетика и свобода на съзнанието.
Голям брой жени – често пъти съвсем млади – стават жертва на модата и на фалшиви митове и, обсебени от своя външен вид, прибягват до какво ли не само и само да свалят килограми, убедени, че този е ключът към красотата и щастието.
Но природата си има свои закони, обяснява д-р Дюкан: закръглените и меки форми са оръжието, с което жените от векове привличат и успокояват страховете на мъжката половина.
Доктор Пиер Дюкан, чието име отваря 7 720 файла в интернет и който е автор на десетина книги, издадени в стотици хиляди екземпляри, започва кариерата си през 1966 г. като общопрактикуващ лекар. Много скоро обаче се ориентира към диетологията и създава изключително ефикасна диета за трайно отслабване. Дюкан е първият диетолог, който използва протеинов режим за ужас на колегите си, чиито препоръки не излизат от кръга на плодовете и зеленчуците.
Книгата (изд. "Колибри") е в превод на Венелин Пройков, ще я откриете по книжарниците след 17 февруари.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    11, 04, 18 Февруари 2014, 11:04

    никой не си пада по голи кокали

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
        +3
  • Profile preview
    izabell
    18, 41, 13 Февруари 2014, 18:41

    И аз предпочитам да завършва на нули,цифрата де:)

    ! Оценка
    -3    +2
  • Profile preview
    BarBQ
    15, 26, 13 Февруари 2014, 15:26

    Някои предпочитат и булдозери кат халикаранс. За всеки влак си има пътници. :)

    ! Оценка
        +5

Реклама »