С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Shake Your Moneymaker

Бакхус
13 Март 2014, 16:10
Share Tweet Pin it Share

Смарт устройствата вече умеят много неща, включително да се държат като магическа пръчица. С няколко разтърсвания те преобразуват света или поне плащат кафето и оставят бакшиш, без да вадим портфейла си. Звучи като технология от близкото бъдеще, но тя вече е измислена от изгодния брак между Старбъкс и iPone. В съобщение до пресата, кафе-веригата обяви, че чрез новото приложение за iPone вече ще може да се плаща през телефона буквало с няколко разтърсвания. Има и включена опция за дигитално оставяне на бакшиш на бариста.

Старбъкс отбелязват, че 11 процента от транзакциите им се осъществяват през мобилни устройства и че близо 10 милиона души използват настоящите приложения за разплащане.

Интересното в новото приложение всъщност е дали клиентите ще се възползват от възможността да оставят бакшиш. В ресторант това е е нещо като норма, но с кафенетата и закусвалните нещата стоят по-различно. Обикновено край касите стои прозрачна кутийка, в която потребителите при желание оставят дребните от рестото.

Новата опция, която включва възможността с едно махване да оставите сума от 50 цента до 2 долара  навежда на мисълта, че Старбъкс очакват повече щедрост от клинентите си. Интересно дали ще заразят и останалите в бранша, превръщайки оставянето на бакшиш в норма.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    18, 36, 13 Март 2014, 18:36

    Бакшиша е оделно,не толкова официално;)

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    16, 52, 13 Март 2014, 16:52

    забавно

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »