С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Националното сдружение на малките фермери вече е факт

Бакхус
14 Март 2014, 14:39
Share Tweet Pin it Share

40 души са учредителите на Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели. В близко бъдеще се очаква към организацията да се присъденият още десетина хиляди дребни производители на сурова и преработена продукция - четем на сайта agroplovdiv.bg.

Според дефиницията на Министерството на земеделието и храните "малък" производител е този, който притежава от "2 до 8000 производствени единици и стопанство до 10 ха."

За да не се изгубим превода, председателят на сдружението Магърдич Хулиян пояснява, че 800 единици е например "ферма с 40 декара праскови и 10 крави".

Сред приоритетите на организацията е да промени сега действащите наредби, с които малките производители не успяват да се справят. Ако постигнат облекчен режим, малките животновъдни ферми ще могат да предлагат "на светло" своята продукция.

Другата задача на сдружението ще е да се създадат т. нар. фермерски пазари. За целта обаче трябва да се промени наредбата, която в момента не позволява предлагането на млечни и месни продукти, а също така е нужно разбиране от страна на местните власти, които да разрешат провеждането на пазара в определени дни.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    20, 44, 14 Март 2014, 20:44

    Много малко са представителите.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    Арон
    18, 59, 14 Март 2014, 18:59

    Баааси..па ние си продадохми офцити..тц..тц..:(

    ! Оценка
        +3
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    18, 53, 14 Март 2014, 18:53

    дано е за добро

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
        +4

Реклама »