С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Особености на ватиканския нацинален характер

Бакхус
28 Март 2014, 15:11
Share Tweet Pin it Share

Във Ватикана се пие повече вино отколкото в която и да е страна по света според последното проучване на калифорнийския Институт по виното, цитирано от "Индипендънт".

Данните сочат, че гражданите на Ватикана консумират средно 74 литра, т.е. еквивалента на 105 бутилки на човек годишно.

Това е двойно повече на средното количество, което изпива за година французина или италианеца и тройно на количеството, консумирано от британеца.

Безспорно населението на Ватикана представлява особен случай.

Вино се пие по церемониални поводи и така да се каже влиза в длъжностната характеристика на божиите служители, а и както обясняват от Националния католически репортер - най-често става въпрос за възрастни, високообразовани мъже, които се хранят на големи групи - все фактори, влияещи на високата винена консумация.

Микродържавата Ватикана има население от едва 800 души и един-единствен супермаркет, който снабдява всички с вино, освободено от данъци и такси.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    bramasole
    21, 17, 01 Април 2014, 21:17

    Не могат да ме накарат да повярвам, че Божиите служители са гледали на тези 105 бутилки/годишно за човек само като на кръвта Божия...
    Това количество говори за жив запой!!! >:-)

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    ! Оценка
        +3
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 10, 29 Март 2014, 23:10

    Повече вино отколкото вода... :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +3

Реклама »