С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Модни тенденции за сезона: junk food

Бакхус
01 Април 2014, 09:51
Share Tweet Pin it Share

Преди няколко седмици Карл Лагерфелд показа последната си колекция за Шанел в импровизиран супермаркет. Моделите на Москино, по дизайн на Джеръми Скот, дефилираха в униформи на Макдоналдс и рокли, сякаш направени от опаковки на шоколадови десертчета.

Да не би haute cuture да започва флирт с гастрономията? Нищо подобно, въпреки спорадичните протести на отделни личности и групи за натиск "хероиновият шик" продължава да е единица мярка за елегантност и coolness. Може да не харесвате Гуинет Полтроу, но нейната мършава фигура продължава да е на дневен ред.

Все пак има сатиричен потенциал в това да разхождаш модели, в опаковки от шоколад - нещо, което нито самите те, нито публиката им от модни редактори и журналисти смеят да помиришат. Модата винаги е обичала кръстоските на несъвместими неща, дори когато минават границата на добрия вкус, дори най-вече тогава.

Да превърнеш нещо всекидневното, общодостъпно, чак банално, каквото е junk food, в моден спектакъл и лимитирана колекция луксозни предмети, без да те е страх от обвиненията в цинизъм - ето това е есенцията на модата.

Пък и в единия, и в други случай все става въпрос за бранд, за разпознаваема марка, която продава, била тя Макдоландс или Москино. Погледната по този начин връзката между висшата мода и масовата продукция изглежда очевидна. Само не си мислете, че това е стъпка към демократизирането на високата мода. Подобна идея е толкова абсурдна, колкото да срещнете Карл Лагерфелд в супермаркета.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    22, 47, 12 Април 2014, 22:47

    Лек ужас ме обзема от тенденцията...

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +2
  • Profile preview
    izabell
    20, 58, 01 Април 2014, 20:58

    Ха ха хазащо не вземат от рекламните брошури да скроят рокли и без това на някои вериги магазини имат размера на чаршафи.

    ! Оценка
    -1    +2
  • Profile preview
    BarBQ
    16, 07, 01 Април 2014, 16:07

    И това е модна тенденция? Мисля си, че е някаква шегичка за първи април.
    :D

    ! Оценка
        +2

Реклама »