С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Черноморско злато взе най-много награди от Винария 2014

Бакхус
03 Април 2014, 18:09
Share Tweet Pin it Share

"Черноморско Злато"- Поморие спечели най-много отличия на в съперничеството с новите колекции на българските винарни, а и сред международната конкуренция. Избата завоюва Бъчвата на НЛВК, Гранд При и 25 златни медала.
От избата поставят в центъра на успехите си техниката микро-винарна, в която вината се изработват изцяло ръчно в малки серии. Технологията се нарича ’микровинарство’, защото тя е завръщане към стария начин за правене на вина – ръчно и с много внимание и любов. Специален стикер с образа на малкото зрънце Фаворито отличава всички ръчно сътворени вина на "Златото". Сред тях е серията "SaltyHills" ("Солените Хълмове"), с характерна минерална чистота, каквато гроздето придобива само в района на Поморие, където почвата е попила солеността на морето.

"SaltyHills" спечелиха златни медали от Винария 2014. Със злато беше отличено и новото розе от серията - деликатно и със сочни аромати. С отличието розето се нарежда до  бялото и червеното вино "Солените Хълмове", носители на златен и сребърен медал от престижното международно състезание Мундус Вини в Германия 2013.

Тази година Черноморско Злато представя и нова серия премиум вина, наречена Вила Марвела. Серията е от три бели вина - совиньон блан, мускат отонел, шенин блан – и червеното каберне фран. Всички са ръчно-направени от собствени лозя в селата Разбойна, Аспарухово и Трояново и имат минерална чистота, елегантност и финес.

Винария 2014 донесе на избата и отличия в сегмента на високоалкохолните напитки – Гранд При получи 58-годишното бренди Черноморско злато. 10 златни медала спечелиха и ракиите на поморийската винарна, сред които Бургас 63, Бургас 63 12-годишна, Перлова и Барел, и ракията Аламбик. 

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    bramasole
    21, 17, 08 Април 2014, 21:17

    С удоволствие ще приема бутилка розе "SaltyHills" за подарък. :)))

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    !
  • Profile preview
    BarBQ
    19, 10, 03 Април 2014, 19:10

    Поздравления за "Черноморско Злато". Не го знам този производител, но скоро надявам да дегустирам от продукта им. :)

    ! Оценка
        +2

Реклама »