С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Мобилна кухня от Трансформатори

Бакхус
19 Май 2014, 15:54
Share Tweet Pin it Share

Градските активисти от сдружение Трансформатори провокират традиционните български представи за дом, уют и семейна вечеря с мобилна кухня, която може да се използва навсякъде и по всяко време.
Инсталацията е изградена от 4 пазарски колички и е проектът, с който Трансформатори участват в конкурса за публично хранене към миланския Public Design Festival 2014.

Всяка от четирите колички приема различна функция: модул умивалник (снабден с бидон и кофа), модул готвене (оборудван с грил и газов котлон), модул сгъваема маса с четири стола и модул пазаруване и транспорт, състоящ се от истинска, непроменена пазарска количка. Четирите колички се свързват по между си посредством модул с щипки, който добавя работна площ и обединява групата в едно цяло.

Автори на проекта са Валери Гюров, Виктория Паева, Мария Димитрова, Иван Бонев и Александър Тодоров.

Сдружение Трансформатори се появи изведнъж през май 2009 г. с акцията си Архитекти на сергия, осъществена на Женския пазар в София. Оттогава до днес те могат да се похвалят с десетки градски намеси, социални проекти и герила акции и са доказателство как група млади и тотално независими архитекти и студенти са в състояние успешно да променят обществените пространства в България.

Share Tweet Pin it Share
4 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    22, 23, 19 Май 2014, 22:23

    Идейно е, харесва ми :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    BarBQ
    20, 24, 19 Май 2014, 20:24

    @xalikarans Пише, че е снабден с газов котлон.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    izabell
    20, 11, 19 Май 2014, 20:11

    Какъв е източникът на енергия, ако си зависим от ел. не си много мобилен:)

    ! Оценка
    -1
  • Profile preview
    BarBQ
    19, 36, 19 Май 2014, 19:36

    Бъчваров и Звездев да си вземат по една и почват турне из страната. xD

    ! Оценка
        +1

Реклама »