С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Зеленчукова леха за градски градинари

Бакхус
04 Юни 2014, 15:46
Share Tweet Pin it Share

Вие сте активен, градски човек и сте наясно с актуалния farm-to-table тренд, иначе казано колко е хубаво сами да си гледате поне джоджена за мохито. Нямате обаче никакво място. Ето го и решението - градина, която не изисква място, поливане, познания, зелени пръсти, даже почва не изисква.

Шегата настрана: микроградината, създадена от шведска фирма за опаковки и немска земеделска компания, е по-лесна за поддържане от виртуална ферма или тамагочи. Комплектите се продават в плосък пакет от рециклируема пластмаса, която може да се сгъва в най-различни форми, подобно на оригами. Вместо в пръст, растенията поникват в гел, създаден на базата на агар агар, който задържа влага, така че да не се главоболим с поливане.

Пакетите съдъжрат микросемена босилек, цвекло, лапад и др. Те не само разцъфтяват в подобна среда, но и съдържат 40 пъти повече нутриенти, отколкото стандартните версии на същите растения.

С този авангарден сет не само ще си гледате зелените подправки вкъщи, но и ще впечатлявате познатите с авангардния дизайн на опаковката, която можете да разгъвате в различни форми. Растенията поникват за период от 5 до 14 дни.

Share Tweet Pin it Share
4 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    19, 32, 07 Юни 2014, 19:32

    Харесва ми идеята!

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    bramasole
    22, 10, 04 Юни 2014, 22:10

    Оригинална идея за отглеждане на растения!
    ПП: За мохито не е ли нужна мента? ;-)

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    ! Оценка
        +4
  • Profile preview
    BarBQ
    19, 03, 04 Юни 2014, 19:03

    @xalikarans То това е основното.

    ! Оценка
        +2
  • Profile preview
    izabell
    18, 28, 04 Юни 2014, 18:28

    Чудесно,само да има Слънце:)

    ! Оценка
        +1

Реклама »