С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Мед, маслини, октопод

Бакхус
05 Юни 2014, 16:16
Share Tweet Pin it Share

Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа. Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години. "Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Книгата е в превод на Петя Петкова, издание на "Прозорец".
До 8 юни може да си я купите от Пролетния панаир на книгата в НДК.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    19, 30, 07 Юни 2014, 19:30

    Много вкусно звучи! Обичам октоподи!

    Предразсъдъците са за ограничените.

    !
  • Profile preview
    BarBQ
    16, 52, 05 Юни 2014, 16:52

    Маслини и октопод - добре, с мед вече е малко странно. xD

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    izabell
    16, 41, 05 Юни 2014, 16:41

    Мед,маслини,октопод-супер комбинация,като се прибави и морски бриз става фантастика:)

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »