С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Белведере" се рестартира с нова серия вина Artistique

Бакхус
09 Юни 2015, 10:42
Share Tweet Pin it Share

Най-голямата чуждестранна инвестиция в българското винопроизводство "Белведере" рестартира локалния си бизнес с "артистичен ход", като добавя изцяло нова марка в богатото си портфолио – серията вина Artistique. Това е първият нов продукт след трудния период, през който компанията премина, след като в края на миналата година "Белведере" бе атакувана в опит да бъде "превзета" със съдействоето на съда. Правният казус и пламналият обществен скандал доведоха до широко отразената в медиите намеса на френския посланик Ксавие дьо Кабан, който заяви по този повод, че в сългарската съдебна система има "гнили ябълки", както и до дълги съдебни дела.

Днес обаче това е вече минало и екипът на фирмата се е заел да изпълни плана си за модернизация и препозициониране на виненото си портфолио в България. Artistique е първата крачка към това, като от екипа на компанията обещават, че съвсем скоро ще видим и още нови продукти.

За това, че Artistique следват съвсем нова линия говорят първо изчистените етикети на трите вина. Главният енолог на избата Снежана Мутафчийска е заложила на класическа серия от бяло, розе и червено вино, изцяло селектирани и бутилирани в изба "Домейн Менада", Стара Загора. И трите вина са купаж от по два сорта и са съхранили регионалните винени характеристики на Тракийската низина.

Artistique Совиньон блан & Шардоне 2014 е с искрящ сламено-жълт цвят с тревисти нюанси. В аромата се усеща лимон и лимонова кора, бяла праскова и нотки на жасмин. Вкусът е с подчертана свежест, завършва леко със свеж лимонов вкус, преминаващ в грейпфрут.

Artistique Каберне Совиньон & Сира 2013 е с тъмно-рубинен цвят с керемидени оттенъци. Има плътен аромат на червени горски плодове, ванилия и кафе. Вкусът е добре оформен, мек и плътен, с добре изразен финал. Остава приятно усещане на заоблени танини и червени плодове. 

Artistique Розе Каберне Фран & Каберне Совиньон 2014 е особено добро попадение. Отличава се с светъл и нежен цвят тип сьомга. Ароматът е фин, със свежи нюанси на зряла малина и дива ягода, добре комбинирани с топли землисти и приятни опушени акценти. Вкусът е игрив и свеж, с нежна структура и приятен и мек плодов финал.

Вината Artistique са позиционирани ценово в горната част на средния сегмент и вече са налични както в избрани вериги от търговската мрежа, така и в селектирани заведения и ресторанти.
Те бяха представени за първа дегустация и на Балканския винен форум, където получиха комплименти от винените експерти, както и два сребърни медала - за розе и за червеното вино от серията.

"Белведере Кепитал Мениджмънт", собственикът на "Домейн Менада" е основана през 2000 година. Тя е 100% собственост на Белведере С.А. Франция. Белведере Франция чрез дъщерното си дружество Белведере Кепитал Мениджмънт е най-голямата и успешна чуждестранна инвестиция в българската винена индустрия, като до момента е  реализирала успешно проекти  за над 4,5 млн. евро.
Самата изба "Домейн Менада" е разположена в Стара Загора и притежава район с повече от 375 хектара лозя. Тя е част от френския холдинг от 2002 г., като капацитетът й е 20 млн. бутилки годишно. 

Share Tweet Pin it Share

Реклама »