С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

До Чикаго без назад

Съдържание от HRC Culinary Academy
14 Август 2023, 09:47
Share Tweet Pin it Share

Този материал е част от летния брой на списание "Баккус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете заедно с Капитал (ако сте абонат), както и самостоятелно в Elephant Bookstore, веригите Inmedio и Relay, CASAVINO, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments, ресторант Talents, Мини бар Гурко, Wine & Co., Imperial Gastrohub, Buenas Deli.

В продължение на една година младата амбициозна студентка Лаиса Лопеш от българската кулинарна академия HRC ще трупа опит рамо до рамо с шеф Грант Акац и неговия екип в ресторант Alinea, Чикаго - отличен e с 3 звезди Michelin за 12-а поредна година, отличаван e като най-добрия ресторант в Северна Америка от класацията World 50 Best Restaurants и като най-добър в света според Elite Traveler.

Лаиса пристига в България преди 18 месеца от Бразилия, за да изучава магията на готварството в най-голямата по рода си кулинарна академия в Източна Европа - HRC. След първия интензивен семестър академията я изпраща в норвежкия Under - ресторант с 1 звезда, разположен на 6 метра под водата в Северния Атлантически океан. Сега Лаиса поема по нов вълнуващ път и споделя:
"Избрах HRC, защото съчетава както теория на кулинарията, така и постоянна практика. Възможностите за платени стажове наистина ме впечатлиха, а международната среда в Академията ми помогна да разширя светогледа си. Никога не съм си и представяла, че ще дойда в България, но тук много ми хареса."

Ако и вие искате да сбъднете мечтите си за кулинарна кариера и да се превърнете в глобален шеф готвач с международен опит - кандидатствайте в кулинарна академия HRC тук.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »