С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

България в топ 10 на най-голямата олимпиада за млади готвачи в света

Бакхус
08 Февруари 2024, 13:23
Share Tweet Pin it Share

За десета поредна година Индия беше домакин на над 50 държави от всички континенти, които се състезаваха в олимпиадата за най-добър млад готвач - Young Chef Olympiad 2024. Всяка държава е представена от шеф готвач, обучаващ се в кулинарна академия, заедно със своя ментор.

За пета поредна година кулинарна академия HRC изпраща свой курсист на кулинарното състезание, като този път това е Стелиан Ганчев, който си осигури място в топ 10. Воден от експертния опит на своя ментор, главен шеф инструктор в HRC Виктор Светославов, постижението на Стелиан затвърждава присъствието на българската кулинарна сцена на световната карта.

Мащабното събитие обединява хора от цял свят, представяйки над 60 националности и 25 международни съдии, насърчаващи междукултурния обмен и надхвърляйки географските и социални граници. В основата си Олимпиадата за млади готвачи YCO отбелязва трансформиращата сила на храната като универсален език. Тя създава платформа, където амбициозни готвачи от различни среди могат да се съберат на едно място, за да споделят своята страст, знания и умения.



Забележителното представяне на младия Стелиан в състезанието е пример за сила на духа и постоянство. Той демонстрира своите кулинарни способности и отнесе две почетни награди - за "Най-добра хигиена в кухнята" и "Най-добро технично рязане". Голямата победа за втора поредна година грабна Азербайджан, този път с дамско участие. Постижението на Стелиан бе доказателство в подкрепа на основната философия на
събитието - да сближи света чрез универсалния език на храната. Ръководена от д-р Суборно Бозе, председател на Глобалния съвет на YCO, тази инициатива прераства в трансформираща сила за единство и хармония в кулинарната общност.



След завръщането си на родна земя, Стелиан започва нова глава в кариерата си, като се възползва от възможността да работи в реномиран ресторант с две звезди Michelin в Амстердам. Неговата история служи като вдъхновение, илюстрирайки безкрайните възможности, които очакват онези, които се осмеляват да мечтаят и да преследват страстта си към кулинарното изкуство.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »