Новини

Само 1888 бутилки ще бъдат продадени в цял свят от най-старата Metaxa

Бакхус 07 ноември 2008, 13:30

Елитнта напитка е смес от брендита, отлежали между 20 и 80 години. Смята се, че Аen Metaxa е най- добрият продукт, който някога е бил създаван от гръцката компания.
Вкусът на Аen Metaxa ще бъде съхранен само в 1888 гарафи (1888 е годината, в която е създадена компанията) от ръчно полиран френски севърски кристал със златна запушалка. Декантерите са напълнени от Бъчва №1, най-старата от избите на Metaxa, позната с името "Спирос", наречена в чест на основателя на дестилерията - Спирос Метакса. Компанията е нарекла колекционерския уникат с древногръцката дума Аen, открита в класическите текстове, която носи значението – "вечен" или "завинаги".
Бъчва №1 непрекъснато се допълва с дестилат в последните 20 години. Причината za това, според мастър блендера на дестилерията Константинос Раптис е, че при дълго отлежаване поне 30% от дестилата се изпарява или излита – това е т.нар. "дял на ангелите".
Само 25 декантера от ценната Аen Metaxa ще бъдат достъпни в България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK