Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит • Foton.bg
IT: IDG.BG • Computerworld • PC World • CIO • Networkworld
На английски: KQuarterly
"Първо снимам, после ям" е популярна шега на маса, когато поне един или няколко души вадят телефоните си при пристигането на чиниите и преди да опитат, правят кадри - най-често за Инстаграм
Наричат 35-годишният майстор-сладкар "Мик Джагър" на сцената на сладкарските изкушения
През тази особена година журито на конкурса "Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino 2020" реши да не връчва награда в категория "Дебют". Състезанието за нови места се отлага за следващата, в която надеждите на всички са, че ще започне възстановяване след корона кризата и отложените проекти ще стартират, а започналите през тази година ще се развиват по-пълноценно
Няма да е никак пресилено, ако кажем, че в България DiVino знаят най-много за българските вина, а и за световните, за потреблението и за пиенето им, за тенденциите и дори кой в какви чаши ги сервира.
Преди да създаде рецептата, в която ще ви го сервира, Владислав Пенов първо е ял козето сирене заедно с хората, които го произвеждат, видял е къде пасат животните и може да разкаже какви билки остават като послевкус.
"Държим адски много на продуктите, да не комплицираме ястията с много техника, при което да се загуби вкусът им, да останем постоянни в качеството, което предлагаме." Така описва ресторанта си Niko'las 0/360 Цветомир Николов
Как виното и храната си партнират и какво трябва да знаете за комбинирането им - откъс от главата "Виното и храната" от книгата на Яна Петкова - "А, Б, Вино"
"Надявам се храна, която няма да затварям в кутии и да пращам по домовете. Авторска и мечтателска кухня, моето въображение ще готвя", отговаря на въпроса какво ще готви през 2021 г. Севда Димитрова.
В процепите между хаотичната реалност в България и новините за разрастващата се пандемия продължават да избуяват ярки цветове. Един от най-видимите сред тях е ANDRé. И това е предизвестено.
Recovery hub - буквално преведено от английски - "център за възстановяване". За ресторанти. Освен център има и годишна среща на високо равнище за възстановяването (recovery summit). Има и фонд, който за няколко месеца до септември е събрал над 1,2 млн. долара, поне половината от които са за директни грантове за независими ресторанти и барове