С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Храна

  • ОТ БРОЯ: На гроздобер в Сардиния

    Яна Тенева
    07 Февруари 2024, 13:14

    Една от петте сини зони на света, където тюркоазеното Средиземно море, лозя и чукари вървят ръка за ръка с дълголетието и хубавата трапеза

    Share Tweet Pin it Share
  • #ХраненеСмисъл - качествено, вкусно, достъпно

    Лидл България
    05 Февруари 2024, 13:54

    Оказва се, че за почти 90% от българите здравословното хранене е важно

    Share Tweet Pin it Share
  • Мигранти с таланти представят: Индийска кухня с привкус на "Шафран"

    Текст: Искра Янкова, снимки: Стефан Сучев
    05 Февруари 2024, 11:18

    Това, което отличава кухнята на Индия са подправките, изобилната употреба на зеленчуци и множеството готвени блюда

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Ропотамо for beginners

    Андреа Пунчева
    25 Януари 2024, 10:18

    Една легенда се завърна тъкмо навреме за шестото издание на Бакхус Fish Fest, затова разговаряме съссъздателите й - Георги Гавазов и Мария Жекова

    Share Tweet Pin it Share
  • JRE-България: Първата вечеря

    София Павлова
    21 Януари 2024, 12:03

    На 30 януари двама шеф-готвачи застават рамо до рамо, за да покажат, че висшата кулинария трябва да свързва, а не да разделя

    Share Tweet Pin it Share
  • Неизвестните истории на известните ястия: бисквити с шоколадови парченца

    Текст и снимки: Елисавета Иванова
    15 Януари 2024, 10:01

    Занаятчийски или фабрични, те са преживели цялата американска история на ХХ век, затова в САЩ са символ на национална идентичност

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Мигранти с таланти представят персийска седмица

    Текст: Бистра Иванова, снимки: Soul Cinematic
    08 Януари 2024, 12:04

    Махса Нураи разказва и показва кулинарното богатство на родината си

    Share Tweet Pin it Share
  • Дестинация Пловдив: между парти улиците и сребърните вилици

    Огнян Георгиев, снимки: Димитър Марков
    03 Януари 2024, 12:34

    Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност

    Share Tweet Pin it Share
  • Cookó хроники: 6 месеца на софийската кулинарна сцена

    Съдържание от Juno
    25 Декември 2023, 10:50

    Менюто, предназначено за споделяне, приканва към запомнящо се изживяване сред любими хора

    Share Tweet Pin it Share
  • Съвременните писатели и храната: Роалд Дал

    Владислав Христов
    снимки: Wikimedia Commons 18 Декември 2023, 10:38

    Зад двуметровия исполин всъщност се крие един голям червоугодник. Тръгваме по стъпките на прословутия му герой, бонвивана чичо Осуалд.

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Канелени рулца за душата

    София Павлова, снимки: Unsplash
    снимки: Daniel Masajada, Unsplash 15 Декември 2023, 14:59

    Омесена сплотеност по скандинавски

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Омайващ вкус в сърцето на града

    Съдържание за InterContinental Sofia
    снимки: Диана Лапин 15 Декември 2023, 14:50

    Сред най-интригуващите нови ресторанти на 2023 г. е ADOR на хотел InterCntinental Sofia, където гостуваме днес

    Share Tweet Pin it Share
  • Неизвестните истории на известните ястия: коледни бастунчета

    Текст и снимки: Елисавета Иванова
    15 Декември 2023, 10:11

    Неоспорим символ на Коледа и комерсиален продукт с милиарден тираж всяка година

    Share Tweet Pin it Share
  • Неизвестните истории на известните ястия: полента

    Текст и снимки: Елисавета Иванова
    04 Декември 2023, 13:52

    Как в Италия царевичната каша за селяните става национална икона и колко точно си приличат с качамака

    Share Tweet Pin it Share
  • Зарибени по Черноморието: "Ропотамо" - една легенда се завръща

    Олга Ковган
    снимки: Мария Жекова 23 Ноември 2023, 16:38

    Как изглежда светлото бъдеще на познатата от близкото минало рибна салата в консерва, какво е ролята на шеф-готвача Мария Жекова и изобщо важна ли е за морската ни кухня тази (уж) проста консерва

    Share Tweet Pin it Share
  • "Работете заедно!": двама JRE готвачи със съвети към България

    Андреа Пунчева
    08 Ноември 2023, 15:00

    Шефовете Карс ван Велхем от De Saffraan и Марко Карелсе от Villa La Ruche в интервю специално за "Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Растителни, принтирани, зелени, летящи

    Ани Коджаиванова
    снимки: Unsplash 06 Ноември 2023, 11:25

    Бавно, но неизбежно диетата на човечеството се променя

    Share Tweet Pin it Share
  • Хрупкава външност с пухкава вътрешност

    Съдържание за Paesano Gourmet Pizza
    01 Ноември 2023, 10:29

    Новото меню на Paesano Gourmet Pizza е истинско гурме угощение пица за ценители

    Share Tweet Pin it Share
  • Мигранти с таланти представят: Ямайска седмица

    Бистра Иванова, снимки: Николай Дойчинов
    31 Октомври 2023, 13:59

    Лесни карибски рецепти, които лесно могат да се приготвят с налични у нас продукти

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Икони в чиния - трите лица на XX век

    Елисавета Иванова
    снимки: Louis Hansel, Unsplash 30 Октомври 2023, 10:20

    И малко размисли и прогнози за кресливите тенденции на XXI век

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »