Новини

Отвориха швейцарски ресторант в София

Бакхус 25 ноември 2008, 15:57

В края на миналата седмица откриха нов швейцарски ресторант в София. Chalet Suisse е разположен в двуетажна дървена къща в кв. Подуяне, като на първия етаж има 50 места и менюто е с българска национална кухня. На втория, където местата са 20, се предлага автентичното швейцарско ястие фондю - смес от няколко вида разтопени сирена.

Гаранция за неговата автентичност е швейцарският произход на двама от четиримата собственици - Андре Гриби и Ханес Розенмунд. Ханес Розенмунд се занимава с туризъм, а Андре Гриби има богат опит в ресторантьорството, както и собствен ресторант близо до Берн. Ресторантът на "Ботевградско шосе" 50 е тяхно съвместно начинание, заедно с българите Кремена Миланова и Ангел Йовчев - също отдавна в бранша.

Освен традиционното фондю от сирена Chalet Suisse предлага също швейцарски салати и десерти.

Въпреки че името на ресторанта съвпада с това на заведението, което до скоро работеше в софийския хотел Кемпински - Зографски, между двете няма нищо общо, твърдят собствениците.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK