Новини

Сомелиер открадна вино за 400 хил. евро от брюкселски ресторант

Бакхус 31 август 2010, 17:38

Сомелиерът на един от популярните ресторанти в Брюксел, "Бруно", успя да открадне от избата му над 1800 бутилки вино на обща стойност от 400 хил. евро, предаде онлайн-изданието deredactie.be. Виненият експерт изнасял по няколко бутилки всеки ден в продължение на няколко месеца, след което продавал виното на търговец. В крайна сметка кражбата била забелязана от шеф-готвача Жан-Пиер Бруно, който незабавно се обърнал към полицията. Към този момент обаче сомелиерът вече успял да изчезне безследно, самоличността на винения търговец, закупил виното, също остава загадка.

Според Бруно сред изчезналите вина е имало и някои наистина редки и ценни екземляри, включително около 150 бутилки Château Pétrus, както и Château Le Pin, Montrachet, Cheval Blanc и Coche-Dury. Цената на някои от бутилките достига 2500 евро.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK