Новини

Всеки, с когото Трейси Емин е вечеряла

Бакхус 22 ноември 2013, 16:10

В седмицата, в която картина на Франсис Бейкън стигна рекордните 142 милиона долара на аукцион в Ню Йорк, лондонският ресторант "34" представи пред отбрана публика резултата от партньорството си с прочутата концептуална авторка Трейси Емин.

Емин, която е най-известна с инсталацията си "Всеки, с когото съм спала между 1963 и 1995", и преди е работила със собственика на ресторант "34" Ричард Каринг. Тя е автор на картина, предназначена за колибката на кучето му. Сега сътрудничеството им се е задълбочило, Емин говори за него като за "креативно приключение". Тя е автор на новия интериор на заведението, нейни картини ще красят стените му в продължение на година. Дебютната изложба съдържа 12 нейни творби. До Коледа, когато ще бъде отворено за широката публика, заведението ще работи само за частни партита.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK