България плахо се завръща на британския винен пазар
Фиона Бекет, сътрудник на "Гардиън" , "Декантер" и други издания, започва статията си, посветена на българските вина, със спомени от 70-те, когато по думите й: "почти за всички ни те бяха основното червено вино. Българското каберне беше на нивото на бордото. Какво се случи, че започнахме все по-рядко да го срещаме?"
Според нея българският експорт е бил заменен от австралийски и чилийски внос, докато българската продукция се е пласирала основно в Русия.
Авторката отбелязва, че Brut Zero на Едоардо Миролио е най-доброто шампанско в съответния ценови клас (16 паунда за бутилка).
Тя хвали още 2010 Soli Red на същата изба, както и мавруд "Свети Димитър" на "Загрей" (които притежават сертификат за био винарство), Каберне Совиньон Резерва 2006 и Виница 2010 на същия производител, както и Bulgarian Red 2009 на Енира.
Според Бекет обаче България може да се справи и по-добре, "особено сега, след огромната вълна българи, които заляха острова", завършва тя с хумор.