Новини

Хот дог за ценители

Бакхус 31 май 2014, 16:17

Високата кухня обича да си присвоява свежи идеи от уличната храна и да ги превръща в гурме предложения.

По отношение на хот дога моментът с настъпването на лятото е подходящ за публикуването на книгата Haute Dogs: Recipes for Delicious Hot Dogs, Buns, and Condiments.

Авторът и фотограф Ръсел Ван Краенбург предлага своите рецепти за пухкави хлебчета и свежи добавки, вдъхновени от различни краища по света, включително Япония и Южна Америка.

Освен рецепти и великолепни фотоси, книгата съдържа исторически факти и традиции, свързани с хот дога.

Изданието потвърждава предположението, че хот догът е немско-австрийският принос към световното наследство на уличната храна, след като емигрантите занасят любимите си франкфуртски наденички в Америка. От улиците на Ню Йорк тръгва глобалното разпространение на сандвича с кренвирш в хлебче, както и името, което пък се дължи на подозрения относно съдържанието на месото.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK