Новини

Какво ядат богатите англичани

Бакхус 22 октомври 2015, 16:30

Всяка година Waitrose, високият клас английска верига супермаркети, прави проучване за вкусовете на клиентите си. Въпросът е какво си купуват и как го приготвят. Резултатите се смятат за надеждна в достоверността си социологическа картина какво ядат заможните англичани.

Резултатът от тази година: хранят се много добре и все по-здравословно.

80% от запитаните казват, че не вярват на експертите по здравословно хранене и не се интересуват от мнението им. Резултатите обаче сочат точно обратното: по всичко личи, че следват съветите им ревностно. Соевото мляко е заместено от бадемово. Готви се с олио от рапица, не със зехтин. Консумацията на захар е паднала с 36 % за сметка на всякакви продукти от кокос. Авокадото е най-популярната храна в Pinterest за англичаните, а запечено авокадо с домати върху тост е четвъртата най-популярна рецепта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK