Класически френски десерти по Коледа с Тамта Калваши
Фотограф: Драгомир Ушев13 декември 2016, 17:11 Неделя започна с бадемови сладки, приготвени от инструктурката на курса - Тамта Калваши в My French GourmandisesТами показва как се прави варено тесто за еклери - "пръст на херцогиня" и "монахини". Два емблематични френски десерта.Бъркането на тестото е най-трудоемката част. Трябва да стане лъскаво.Тами демонстрира, че може да познаем дали тестото е готово, когато топнем и извадим лъжицата и сместа образува латинско V.Малка тайна, която научихме от курса: за да не се цепят кръглите еклери във фурната, отгоре им се сложихме замразени капачета от захарно тесто (брашно, захар и масло). При печене се разтичат върху топката и образуват хрупкава коричка.Направихме няколко вида ганаш за пълнеж на еклерите. Този е от бял шоколад, сметана и кафе.За да се напълнят с крем, от долната страна на еклерите се правят малки дупчици.Повечето неща за сладкарство, Тамта препоръчва да си вземем от Сладката къща.Все пак е декември. Еклерите са по-вкусни, когато са с коледна декорация.Hennessy наградиха Тамта Калваши с бутилка отличен и деликатен Hennessy Fine de Cognac.Участниците в курса имаха възможност да опитат финния и деликатен Hennessy Fine de Cognac, който чудесно се съчета с десертите, които направиха.Благодарим на всички, които участваха в този сладък кулинарен курс на Бакхус.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK