Снимки: Йордан Тодоров и Беата Сиевич14 декември 2018, 13:01 Мойзес Ришар от испанския ресторант Casa Pepa (Bouchéstraße 79A, 12435 Berlin) сервира ароз негро - традиционно ястие от Валенсия подобно на паелята.
Цялата статия може да прочетете тук.Ароз негро се приготвя от оцветен в черно с мастило от сепия ориз и калмари и се сервира с айоли - емулсия от яйце, чесън и зехтин. Мастилото от сепия придава дълбок, морски вкус на ястието.
Цялата статия може да прочетете тук.Бен Гликщайн от Pita Gaya (Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlin) приготвя сабих - израелски сандвич, който става популярен като стрийт фууд в Тел Авив през 50-те и 60-те години на миналия век.
Цялата статия може да прочетете тук.Сабих се приготвя от питка, пълнена с пържен патладжан, домати, краставици, магданоз и твърдо сварено яйце, поляти с тахан и сос от манго, наречен амба.
Цялата статия може да прочетете тук.Коктейлът Mr. Black спечели наградата "Най-добра черна напитка". Той е създаден от Артур Вибе от берлинската коктейлна кетъринг фирма Barthur (barthur.de). Mr. Black се приготвя от черен ром и сладък вермут, гарнирани със сушен лимон.
Цялата статия може да прочетете тук.Мария Фернанда Тортоза от пекарната Mafe Tortosa (@cakesbymafetortosa) показва приготвения от нея черен къпкейк с вкус на морков.
Цялата статия може да прочетете тук.Репортерка от телевизионния канал Pro 7 разглежда с любопитство черен бейгъл в пряко включване от фестивала.
Цялата статия може да прочетете тук.Черни близалки Blong на бразилската компания Peccin, която нашумява с иновативните си продукти още в края на 50-те години на миналия век.
Цялата статия може да прочетете тук.Менджи Жан (вляво) и Ейми Динг от берлинския стартъп Mibap&Mibar (Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlin) създават черен сандвич, наречен мибап, вдъхновен от тайванския стрийт фууд.
Цялата статия може да прочетете тук.Мибап се приготвя с оцветен в черно ориз, прясна бамя, млади соеви зърна едамаме, завити в черно листо нори и полети с черен сусамен сос и червен пикантен сос.
Цялата статия може да прочетете тук.Полента оцветена в черно със сос от сепия и гарнирана с гъби, листа от градински чай, пържени скакалци и ларви на мрачен бръмбар. Ястието спечели наградата "Черна храна на годината."
Цялата статия може да прочетете тук.Унгарският журналист и член на журито Криста Конколи снима черната полента с ларви от мрачен бръмбар преди да я опита.
Цялата статия може да прочетете тук.Черен хамбургер от корейския ресторант Chilees (Choriner Str. 35, 10435 Berlin). През 2000 г. Южна Корея обявява 14 април за Ден на черното, в който се носят само черни дрехи и се ядат черни нудълс.
Цялата статия може да прочетете тук.Регина Борош присъди наградата "Черна храна на годината" на Никол Сартирани от стартъпа MikroKosmos, за ястието черна полента с ларви на мрачен бръмбар.
/Снимка: Беата Сиевич/Регина Борош (крайно дясно) откри първия Black Food Festival в Берлин и представи членовете на журито (от дясно наляво) - Марк Алан Грей, Линда Мустафа, Криста Конколи и Кристиян Хусар.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK