Новият албум на Тейлър Суифт постави още два рекорда

Дневник 25 април 2024, 13:39

Преди седмица поп звездата Тейлър Суифт издаде своя 11-и студиен албум The Tortured Poets Department и оттогава той не спира да поставя рекорди. След като "Спотифай" го обяви за най-слушания албум в рамките на ден, днес от платформата съобщиха, че The Tortured Poets Department е станал първият албум, който достига над 1 млрд. стрийма за една седмица. По този начин Суифт подобри собствения си рекорд от 2022 г., когато албумът Midnights е бил слушан около 700 хил. пъти за седмица.

Новият албум на Суифт постави и рекорд в продажбата на винилови плочи. През първите четири дни на пазара са продадени около 800 хил. копия на винил, като по този начин певицата отново счупи собствения си рекорд за най-много продажби на музикални плочи, надминавайки предишните 693 хил. копия на албума 1989 (Taylor's Version) през първата му седмица от появата му на пазара.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK