Списание

"Винпром Русе" представя 15 проби вина на Винария 2009

"Бакхус" 17 март 2009, 16:28

Десетте проби от реколта 2008 ще се състезават в категорията "Млади вина", а за голямата награда "Златен ритон" и медалите ще претендират два купажа каберне совиньон и мерло, реколта 2007 г. и мерло лимитирана селекция, реколта 2005 г.

За пръв път тази година ще се изготви и трета класация за "Вино от търговската мрежа". В нея Винпром Русе ще разчита на "Пристис Перфект", реколта 2007 – смес от каберне совиньон, мерло и пино ноар и "Пристис Премиум" – мерло, реколта 2004 г.

За първи път вината ще бъдат оценявани от двама чуждестранни дегустатори от Италия и Нова Зеландия и двама представители на големите търговски вериги. Четиримата ще допълнят групата от 16 български оценители, сред които е и главният технолог на "Винпром Русе" Бойка Стоева. Производственият директор Юлиян Йорданов ще бъде дегустатор на ракиите, където тази година русенският винзавод няма да има участие.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK