С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

На север

Текст и снимки: Йордан Пискулийски и Калина Петрова
04 Август 2017, 15:45
Share Tweet Pin it Share
  ИЗЧЕЗНАЛАТА КОТВАОще спирки с добра кухня по Северното Черноморие. "Златна рибка". Една от легендите на Дуранкулашкото езеро. Пътят дотук е пръстен, със ситни камъчета, поотъпкан от черни граничарски джипове, т.е. кухнята на "Златна рибка" отдавна е получила своето признание. Спокойствието, в което потъваш тук, и жабешкото крякане от езерото под краката ти правят спирката очарователна. Ресторантът е в малък комплекс от няколко традиционни къщи, където можеш и да преспиш, за да разгледаш езерата на спокойствие.Къмпинг "Св. Георги" се намира в Бялата лагуна преди с. Топола - нещо като опит за комплекс с няколко нови хотела без топла връзка на добросъседство. Но къмпингът е подреден, вечерен пристан на влюбените лебеди от езерата, има приятен морски бар, а ресторантът му е разумна и непретенциозна класика с удобни люлки в зелените площи наблизо.В дюните на Шабленското езеро, където късно следобед долитат орли от Балкана и вдигат във въздуха иначе защитените от закона птици, се намира къмпинг "Добруджа". Ако дойдеш на плаж тук, за да погледаш птиците (вземи си бинокъл и фотоапарат), за да се разходиш в тръстиката, когато водата се е оттеглила, а част от езерото - пресъхнало (влез в черните дупки, пълни с лечебна луга, и се върни на плажа смешен като всички останали), можеш също да хапнеш в стария полуразпаднал се ресторант, тип столова. Пресни миди например.Два затворени комплекса с 5-звездна гледка, през чиито ресторанти си заслужава да минеш - "Калиакрия" с гурме ресторанта El Balcon del Mundo и Tracian Cliffs с ресторант Bendida Beach.Тази статия е част от новия брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК. "Бакхус" може да бъде намерено в Inmedio, Relay, CASAVINO, "Кауфланд", "Билла", "Пикадили", "Фантастико", OMV или да се поръча на: abonament@economedia.bg или на + 359 2 4615 349
16/16 снимки в галерията ИЗЧЕЗНАЛАТА КОТВА
Още спирки с добра кухня по Северното Черноморие.

"Златна рибка". Една от легендите на Дуранкулашкото езеро. Пътят дотук е пръстен, със ситни камъчета, поотъпкан от черни граничарски джипове, т.е. кухнята на "Златна рибка" отдавна е получила своето признание. Спокойствието, в което потъваш тук, и жабешкото крякане от езерото под краката ти правят спирката очарователна. Ресторантът е в малък комплекс от няколко традиционни къщи, където можеш и да преспиш, за да разгледаш езерата на спокойствие.

Къмпинг "Св. Георги" се намира в Бялата лагуна преди с. Топола - нещо като опит за комплекс с няколко нови хотела без топла връзка на добросъседство. Но къмпингът е подреден, вечерен пристан на влюбените лебеди от езерата, има приятен морски бар, а ресторантът му е разумна и непретенциозна класика с удобни люлки в зелените площи наблизо.

В дюните на Шабленското езеро, където късно следобед долитат орли от Балкана и вдигат във въздуха иначе защитените от закона птици, се намира къмпинг "Добруджа". Ако дойдеш на плаж тук, за да погледаш птиците (вземи си бинокъл и фотоапарат), за да се разходиш в тръстиката, когато водата се е оттеглила, а част от езерото - пресъхнало (влез в черните дупки, пълни с лечебна луга, и се върни на плажа смешен като всички останали), можеш също да хапнеш в стария полуразпаднал се ресторант, тип столова. Пресни миди например.

Два затворени комплекса с 5-звездна гледка, през чиито ресторанти си заслужава да минеш - "Калиакрия" с гурме ресторанта El Balcon del Mundo и Tracian Cliffs с ресторант Bendida Beach.

Тази статия е част от новия брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК. "Бакхус" може да бъде намерено в Inmedio, Relay, CASAVINO, "Кауфланд", "Билла", "Пикадили", "Фантастико", OMV или да се поръча на: [email protected] или на + 359 2 4615 349

Реклама »

Ключови думи:  море, ресторант, риба, север, храна
2 Коментара
  • Profile preview
    bretschneider
    21, 42, 20 Септември 2017, 21:42

    В короната от скоро предлагат добре узрял говежди стек, в Балчик също така не е за изпускане и Бялата къща (разкошна тарама), когато в Короната не може да се седне и разбира се 'Барбекю Верони' - цени народни, за предпочитане с резервация.
    Дълбока - Малко се позаситиха с клиенти и качеството падна в последните 4-5 години, но какво да се прави.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    abdelhaqq
    08, 59, 06 Август 2017, 08:59

    много приятна галерия и хубави описания. това лято нямам да имам време за черноморския север, но някой друг път.

    בני אתה אני היום ילדתיך

    ! Оценка
        +1

Реклама »