С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

The BG Food-Blogging

текст Силвия Тулева
24 Ноември 2010, 12:52
Share Tweet Pin it Share

Something...

  • снимка: luluto.blogspot.com


http://luluto.blogspot.com/

Обилно чувство за хумор, включително в най-висшата си форма, самоиронията. Текстовете са в състояние да оправят и мрачно настроение, дори да те накарат да се смееш с глас. Фотографията е вкусна и с вкус. Между рецептите се появяват забавни интерлюдии за нещата от живота.

Човекът зад блога: Румяна Босева

Къде живеете: София. Тук съм си родена и тук съм прекарала целия си живот. По душа обаче съм някъде от провинцията. По възможност – от Бретан или примерно Тоскана.

Професия:
Мениджър ключови клиенти в компания от сферата на застраховането.
Блогът за вас е: Бягство - от реалността, от рутината на ежедневието, от злободневните проблеми. Нещо като виртуален пикник сред природата - далеч от големия град, шума и напрежението.

Любимо ястие/продукти:
Пай. Харесвам мириса на масло и плодове. А и няма голяма вероятност да объркаш нещо.

Какво никога не бихте сготвили /яли:
Не се сещам за такова. Обичам да експериментирам. Все пак, като се замисля, единствените неща, към които не храня особени симпатии, са млякото с ориз и грис халвата. Не е трудно да се досетите - давали са ми ги почти насилствено в детската градина.

Как решавате какво да сготвите: Различно. Понякога виждам някоя интересна рецепта и решавам, че трябва да я направя. Друг път опитвам нещо и ми хрумва, че същото може да изглежда много добре, ако добавя еди-какво си. Случва се просто да вляза в магазина, да си напазарувам нещо интересно и после да му търся конкретното приложение. Не съм много систематична в това отношение.

Най-странното нещо, което сте готвили:
Въпрос на виждане е. Обичам да смесвам сладко със солено и това действа притеснително на някои хора. Една от любимите ми салати включва рукола, печена тиква, фета сирене и мед. Наскоро правих мароканско ястие, което съчетаваше в себе си пикантен кускус, агнешко и пържени банани. Даже мисля, че ми хареса. Като дете много обичах да ям ябълка, поръсена с чесън и оцет.

Най-редкият продукт в кухнята ви:
Имам огромни количества интересни подправки. В шкафовете държа доволни количества от киноа, просо, амарант, брашна от нахут, шипка, коприва, тиква и всякакви подобни. Все пак не мисля, че това би изненадало някого при тази глобализация.

Най-невероятната комбинация, която сте опитвали,

учудващо добра: Силно пристрастена съм към комбинирането на сладко и солено.
учудващо лоша: Някой ми беше препоръчал пиле с кока-кола. Не мисля, че ми допадна.

Ваши
ят специалитет: Трудно е да се каже, като се има предвид, че рядко повтарям едно и също нещо. Може би напоследък най-голяма популярност доби един сладкиш с мед, канела и лют пипер.

Любима придобивка в кухнята:
Чувствам, че се вманиачавам на тази тема, още повече че скоро се сдобих с нова кухня и сега упорито я пълня с всякакви приспособления. Изпитвам особена симпатия към ретро вещи. Имам стар поднос от времето на баба ми и една мелничка за пипер (от онези старите, тумбестите, червени), които са ми особено любими.

Коя подправка ви описва най-добре:
Колебая се между канела и черен пипер. Доста съм лютива на моменти, но пък в крайна сметка придава вкус на живота.

Sunshine's kitchen

  • снимка: sunshine.collapse.bg


http://sunshine.collapse.bg/

Слънчева, наивистична сладкарница, от която искаш да опиташ всичко. Френски макарони, кексчета и торти – в различни вкусове и цветове, като детска рисунка, изработена с пръсти.

Човекът зад блога: Ирина Купенска

Къде живеете: София

Професия:
Студент

Блогът за вас е:
Започнах блога си на шега и никога не съм си представяла, че ще стане толкова важна част от живота ми. Пишейки всяка рецепта, публикувайки всяка статия и четейки положителните отзиви на читателите си, започнах още повече да обиквам кулинарията, а впоследствие и фотографията. Мисля, че блогът ми помогна да опозная по-добре себе си и да открия нещата, които ме правят истински щастлива.

Любимо ястие/продукти:
Суши.

Какво никога не бихте сготвили /яли:
Наскоро попаднах на рецепта за шоколадови мъфини с пушен бекон. Ето това едва ли бих сготвила/яла.

Как решавате какво да сготвите:
Спрямо настроението си, спрямо сезона, спрямо вкусовите предпочитания на близките ми.

Най-странното нещо, което сте готвили:
Шоколадови кексчета с доматен сос. Бяха учудващо вкусни.

Най-редкият продукт в кухнята ви:
Ако под странен се има предвид не особено разпространен, то ще посоча тонка боб и гуарана.

Най-невероятната комбинация, която сте опитвали,

учудващо добра: Шоколад, бадеми, Тонка боб.
учудващо лоша: Не обичам комбинациите от сладко и солено.

Ваши
ят специалитет: Френските макарони, бих казала, макар че има още много какво да науча.

Любима придобивка в кухнята:
Напоследък си купувам предимно керамични съдове за готвене, а последната придобивка в кухнята ми са едни мини керамични касероли.

Коя подправка ви описва най-добре:
Обожавам горчивия вкус на какао, а един от любимите ми аромати е този на портокалови корички. Ако можех да ги събера в някаква подправка, то определено с нея бих се оприличила.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    04, 11, 08 Юли 2013, 04:11

    браво

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
    -1
  • Anonymous
    Ани
    16, 25, 06 Декември 2010, 16:25

    Браво! Чудесна статия!

    Следя от година и нещо 6 от блоговете и се радвам, че ме запознахте с 4 нови... а там може да открия и още и още! Успех и голямо "Бваво" на всички!

    ! Оценка
        +2

Реклама »